Windenergie

 

Sinds november 2007 is Dochteren IA rechtstreeks betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe 2MW windturbine van het bedrijf Lagerwey Wind uit Barneveld. Dochteren IA adviseert en ontwerpt hiervoor de complete besturing, zowel hardware als software. Deze windturbine zal eind 2009, begin 2010 in productie worden genomen.

 

Lagerwey Wind is eind 2006 ontstaan door de samenwerking van vier ‘oud’ medewerkers van het voormalige bedrijf Lagerwey Windturbine. Meer informatie betreffende Lagerwey Wind kunt u vinden via de link van Lagerwey Wind onder de tab: Referenties.

 

Voor de toekomst staan er nog meer te ontwikkelen typen windturbines gepland.
 


Voor Emergya Wind Technologies B.V. uit Schoondijke, Zeeuws-Vlaanderen, heeft Dochteren IA in 2006 / 2007 windturbines van het type DW900, voorzien van een nieuwe bladregeling en besturing, de besturingen zijn gerealiseerd met Jetter, zie tab Referenties.

 

De DW900 is een opgewaardeerde LW750 B2alpha van het voormalige bedrijf Lagerwey Windturbine uit Barneveld.

De DW900, links op de foto te zien, is verkozen door energiemaatschappij Delta voor het project Anna Mariapolder (16 stuks).

 

Meer informatie betreffende Emergya Wind Technologies B.V. kunt u vinden via de link van Emergya Wind Technologies B.V. onder de tab: Referenties.

 


Vanaf 2000 tot en met 2004 is Dochteren IA betrokken geweest bij de opwaardering van windturbine besturingen, o.a. voor Lagerwey Windturbine en ook voor de ontwikkeling van nieuwe windturbine besturingen voor windturbines van Zephyros, voor Zephyros heeft Dochteren IA de eerste softwarebesturing geschreven voor de 2MW windturbine, het prototype van deze windturbine is op de Maasvlakte in Rotterdam gebouwd. Zephyros is nu eigendom van het Japanse bedrijf Harakosan.

 

Onderstaand zijn enkele foto’s te zien uit deze periode. Door op de foto te klikken wordt de foto in een apart scherm geopend.